April 2012 - Posts

2012 Windows PowerShell Scripting Games

 Juče su započele 2012 Windows PowerShell Scripting Games i trajaće do 13. aprila. Još uvek nije kasno da se pridružite, tek je drugi zadatak objavljen pre par sati. Učesnike očekuje mnoštvo nagrada, kako dnevnih, tako i velika nagrada - besplatna ulaznica za Microsoft TechEd North America 2012 u Orlandu. Takmičenje se odvija u dve kategorije—početničkoj i naprednoj—u vidu 10 zadataka koji će biti objavljeni svakog radnog dana tokom naredne dve nedelje. Rešenja ocenjuje velika grupa PowerShell eksperata iz celoga sveta. Da bi učestvovali u takmičenju potrebno je da se prijavite na sajtu http://2012sg.poshcode.org/ i počnete da objavljujete svoja rešenja. Možete se takmičiti samo u jednoj od kategorija. Ako ne možete da odlučite koja kategorija je za vas, organizator je napravio mali PowerShell kviz.

Proučite zvanične uslove ocenjivanja kako bi saznali više o kriterijumima koji se primenjuju tokom dodele poena (svako poslato rešenje dobija 1 poen za samo učestovanje, a posle se poeni dodaju do maksimalnih 5). Pridružite se igrama—veoma je zabavno, a velike su šanse i da ćete puno naučiti. I same sudije tokom igara nauče neki novi trik. PowerShell is fun! :) 

Sve potrebne informacije i linkove o 2012 Windows PowerShell Scripting Games ćete naći na prigodno nazvanoj stranici 2012 Windows PowerShell Scripting Games: All Links on One page.

Zvaničan Twitter hashtag igara je #2012SG.

Posted by aleksandar with 4 comment(s)