Dobar dan svima,
Za pocetak, interesuje me ko ima kakva iskustva u ovoj oblasti. Ja licno koristim resenje firme GFI (MailEssentials), ali...
SPAM-ova nikad manje, a zastite nikad dosta, zar ne?
Pozdrav,
Cale
I ja korsitim GFI ME 12...mada sad se pojavio AltN Security Gateway i znajuci kakve sve alate imaju pod Mdaemon-om, jako moguce da ce dobro pokazati, probacu ga uskoro pa cemo da vidimo.
Ja uglavnom svojim klijentima preporucujem i implementiram SOPHOS Pure Message kao Anti-Virus i Anti-Spam zastitu za Exchange.
Jedan od mojih klijenata koristi i GFI Mail Essential i GFI Mail Security i sasvim je zadovoljan (pogotovu posle onog NDR patch-a od pre par nedelja).
Kod mene se u firmi koristi Symantec kao anti SPAM, i spamova ima, nije da nema ali mislim da ni jedan korisnik nije dnevno dobio vise od 10-ak spamova.I to je po meni OK ali symantec ima druge neke cudne tripove da se zaglupi i da mailovi prestanu i da odlaze i da dolaze, a onda posle restarta anti spam servisa sve nastavi najnormalnije ili da recimo nece da propusti @microsoft.com iz ne znam ni ja kog razloga..... itd itd
Evo mi smo u firmi uzeli Mail Security for Microsoft Exchange 6.0 i ljudi moji verujte mi da mozda nedeljno jedan spam prodje na preko 120 korisnika... Jednom recju ja sam odusevljen!!!