Microsoft Forge
Microsoft Forge je Web portal za sve .NET, Sql Server i Windows fanove.

SSL sertifikat za WEB site na IIS-u

Latest post 08-04-2008 10:24 by levaja. 1 replies.
  • 08-01-2008 11:04

• Cale
    • Top 50 Contributor
    • Joined on 05-05-2008
    • Nis
    • Posts 3
    • Points 72

SSL sertifikat za WEB site na IIS-u

Pozdrav svima,

Namera mi je da malo ustedim vremena onima koji nisu implementirali SSL od kako vise nismo YU nego smo RS. Ja sam ovo radio sa VeriSigne-om i Thawte-om (btw, VeriSign i Thawte su ista kompanija).

Dakle, kada sa nekog web site-a u IIS-u 6.0 generiste CSR kako biste dobili SSL za taj site, u izboru Country Code-ova imate samo YU (Serbia and Montenegro), RS ne postoji u listi. Tako dobijeni CSR posaljete CA-u ( u mom slucaju i Thawte i VeriSign) i dobijete gresku "Country Code you supplied in your CSR is not a valid Country Code" i tu nastaju problemi. Onda, naravno, pokusate certreq.exe alatom generisati CSR i lepo stavite RS za Country Code, ali CA (u ovom slucaju Thawte) kaze "Your CSR contains an invalid two letter Coutry Code". Sa VeriSign-om nisam ni probao ovako, nego sam odmah primenio resenje koje sam nasao sa Thawte-om. Resenje je sledece: Kontaktirajte njihovu tehnicku podrsku ( i jedni i drugi imaju Online Chat support), generisite CSR sa nekim drugim Country Code-om (osim USA), na primer CH, te kada dobijete svoj Order Number, recite im da promene Coutry Code u RS i izdaju vam sertifikat.

To je to, drago mi je ako je nekome ovo od pomoci.

Cale

• Post Points: 29
  • 08-04-2008 10:24 In reply to

• levaja
    • Top 10 Contributor
    • Joined on 01-30-2007
    • Beograd
    • Posts 65
    • Points 2,559

Re: SSL sertifikat za WEB site na IIS-u

Hvala za tip ;)

****************************************** Use the Source Luke, use the Source! ******************************************

• Post Points: 7
Page 1 of 1 (2 items) | RSS