Pozdrav svima,
Namera mi je da malo ustedim vremena onima koji nisu implementirali SSL od kako vise nismo YU nego smo RS. Ja sam ovo radio sa VeriSigne-om i Thawte-om (btw, VeriSign i Thawte su ista kompanija).
Dakle, kada sa nekog web site-a u IIS-u 6.0 generiste CSR kako biste dobili SSL za taj site, u izboru Country Code-ova imate samo YU (Serbia and Montenegro), RS ne postoji u listi. Tako dobijeni CSR posaljete CA-u ( u mom slucaju i Thawte i VeriSign) i dobijete gresku "Country Code you supplied in your CSR is not a valid Country Code" i tu nastaju problemi. Onda, naravno, pokusate certreq.exe alatom generisati CSR i lepo stavite RS za Country Code, ali CA (u ovom slucaju Thawte) kaze "Your CSR contains an invalid two letter Coutry Code". Sa VeriSign-om nisam ni probao ovako, nego sam odmah primenio resenje koje sam nasao sa Thawte-om. Resenje je sledece: Kontaktirajte njihovu tehnicku podrsku ( i jedni i drugi imaju Online Chat support), generisite CSR sa nekim drugim Country Code-om (osim USA), na primer CH, te kada dobijete svoj Order Number, recite im da promene Coutry Code u RS i izdaju vam sertifikat.
To je to, drago mi je ako je nekome ovo od pomoci.
Cale