Pristup Analysys servisu iz DMZ zone

Latest post 06-01-2009 9:23 by dragan.milovanovic. 8 replies.
  • 03-09-2009 21:14

• Oliver
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 10-01-2008
    • Beograd
    • Posts 19
    • Points 331

Pristup Analysys servisu iz DMZ zone

Pozdrav svima,

Da li neko zna kako mogu napraviti konekciju sa report servera koji se nalazi u DMZ zoni i nije clan domena na AS bazu koja se nalazi unutar domena. Hmm

• Post Points: 7
  • 03-12-2009 17:04 In reply to

• Oliver
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 10-01-2008
    • Beograd
    • Posts 19
    • Points 331

Re: Pristup Analysys servisu iz DMZ zone

Da malo pojasnim.

Server sa IP adresom 10.0.0.9 nije clan domena i na njemu je instaliran SQL server. Na ovom serveru na report serveru cije report baze se nalaze lokalno nalazi se izvestaj koji treba da uzme podatke iz AS baze koja se nalazi na serveru 10.0.0.7 koji je clan domena.

Na prvoj slici dole nalazi se stranica za podesavanje konekcije koju koristi izvestaj.

Zelim konekciju da podesim tako da bez obzira ko pokrene izvestaj na serveru 10.0.0.9 reporting servis ide na bazu sa domenskim nalogom i on ima potrebna prava na AS bazi da bi podatke procitao.

Da kojim slucajem podatke treba da uzmem iz SQL server baze koristio bi SQL server autentifikaciju. Problem je u tome sto se AS oslanja na Windows autentifikaciju. Ova situacija je prikazana na slici dva

• Post Points: 29
  • 03-26-2009 12:35 In reply to

Mi smo sličnu situaciju rešavali preko Kerberos.

• 03-27-2009 15:44 In reply to

• Oliver
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 10-01-2008
    • Beograd
    • Posts 19
    • Points 331

Stvar je toliko jednostavna da je to neverovatno. Na serveru kome zelis da pristupis kreiras lokalni nalog koji ima prava da cita iz baze. Na taj nacin zaobidjes kerberos. Sve sto sam nasao na netu vezano za ovu temu bila je prica o delegiranju ali su u svim tim resenjima oba servera bila u domenu. Moja situacija je drugacija, server sa koga pristupam bazi nije na domenu i cini se nemoguce naterati kerberos da nekom nalogu koji nema "tiket" dozvoli da se predstavi kao neko drugi.

• 03-27-2009 16:08 In reply to

Bravo! Prosto i jednostavno. Ja sam prilicno infiltriran pricom oko PerformancePoint Server 2007, gde je Kerberos nezaobilazna stavka :)

• 03-29-2009 19:24 In reply to

• Oliver
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 10-01-2008
    • Beograd
    • Posts 19
    • Points 331

Ovo za lokalni nalog mi je rekao Goran M., iskreno nije mi tako nesto palo na pamet.

Kad smo kod PerformancePoint Server 2007-a. I mi smo krenuli malo da se upoznajemo sa tim proizvodom. Interesuju me vasa iskustva u vezi kreiranja BI izvestaja u ovom alatu. Gde te izvestaje "kacite"

Ja imam neku pricu sa Reporting servisom za izvestavanje, ali se sad tu pojavila i prica vezana za neki alat koji bi omogucio nekom njihovom analiticaru da zaroni u sve te podatke. On zan da radi u exselu pa mi je palo na pamet da bi KPI mogao da pravi u PerfServeru. Jeste li radili nesto sa Clarity Analytics 6 serverom

• 04-14-2009 8:47 In reply to

Uff duga je to prica :) Generalno, ono sto se meni najvise svidelo u PPS, jeste upravo deo oko monitoringa. Dashboard Designer, koji se isporucuje sa PPS je sjajna stvar. Za par minuta, napravite neverovatne dashboard-e koje slazete od elemenata iz data source. To je ono sto je najvise nedostajalo MS BI platformi. Uobicajeno, izvestaje i dashboard-e kacite na SharePoint (prost publish).

Sa Proclarity nisam radio, ali je ocigledno da su brojna resenja sa ove platforme pretocena u PPS, posto je MS kupio Proclarity.

E sad, ne znam koliko ste upoznati da je MS obustavio razvoj PPS? Zadnji SP treba da izadje na leto i kraj price. Monitoring prica ce da se preseli u SharePoint, sto je generalno sjajna vest za sve nas koji se bavimo BI na MS platformi! Istina, imao sam prilicno lepo iskustvo sa PPS, cak i sada dok nije mature proizvod tako da mi je zao sto ga ukidaju kao zaseban proizvod. Ali sa druge strane, sjajno je cuti da ce neka napredna resenja (konacno) videti svetlo dana u SharePoint..

• 06-01-2009 0:54 In reply to

• DrOgar
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 03-13-2008
    • Belgrade
    • Posts 12
    • Points 212

Mislim da je malo preoštro reći "MS obustavio razvoj PPS-a" i da je čak i zbunjujuće. Rekao bih da je lepše (i tačnije) reći da MS nije hteo da nas tera na kupovinu još jednog servera bar ne dok ga ne zavolimo dovoljno da ga možemo objasniti onima koji odlučuju o plaćanju.

Uz to (nadam se ste prethodno doživeli kao šalu sa primesama istine, ali ne i zvaničan stav) budućnost BI-a kod MS-a je definisana samo sa dva imena: SQL Server i MS Office, pa je logično da će za sva buduća BI rešenja biti sve više integracija proizvoda, u čiji kontekst spada i promena imena PPS-a u PerfomancePoint Services for SharePoint Server.

Dakle, PPS živi i biće razvijan, još dovoljno dugo.

Usput, za sve zaintereovane o BI rešenjima, sprema nam se Kilimanjaro (ili ti SQL Server 10.5 Smile). U poslednjih par godina mislim da nije bilo ozbiljnijeg koncepta (a očekujem i posvećenosti MS razvonog tima), pa obzirom da je u januaru Gartner objavio primat BI rešenjima u odnosu na sve ostale koncepte u IT svetu, mislim da će sledeća godina u mnogome promeniti čak i naše uspavano okruženje.

• 06-01-2009 9:23 In reply to

Kad rekoh da ukidaju PPS, mislio sam pre svega na Planning deo. Monitoring ce svakako biti razvijan, kao sto rekoste, istina u okviru Office product suite (da budemo preciznije SharePoint-a). Ono sto je nas najvise zabolelo jeste Planning komponenta, sa aspekta current projekata..

Kad pomenuste Kilimanjaro, da li ste imali priliku da vidite Gemini? Po net-u se vrte neki demo-i od kojih me je zabolela glava :) Uopste, kakvo je Vase misljenje po pitanju in-memory analitickih engine-a?

• Post Points: 7
Page 1 of 1 (9 items) | RSS