Mislim da je malo preoštro reći "MS obustavio razvoj PPS-a" i da je čak i zbunjujuće. Rekao bih da je lepše (i tačnije) reći da MS nije hteo da nas tera na kupovinu još jednog servera bar ne dok ga ne zavolimo dovoljno da ga možemo objasniti onima koji odlučuju o plaćanju.
Uz to (nadam se ste prethodno doživeli kao šalu sa primesama istine, ali ne i zvaničan stav) budućnost BI-a kod MS-a je definisana samo sa dva imena: SQL Server i MS Office, pa je logično da će za sva buduća BI rešenja biti sve više integracija proizvoda, u čiji kontekst spada i promena imena PPS-a u PerfomancePoint Services for SharePoint Server.
Dakle, PPS živi i biće razvijan, još dovoljno dugo.
Usput, za sve zaintereovane o BI rešenjima, sprema nam se Kilimanjaro (ili ti SQL Server 10.5
). U poslednjih par godina mislim da nije bilo ozbiljnijeg koncepta (a očekujem i posvećenosti MS razvonog tima), pa obzirom da je u januaru Gartner objavio primat BI rešenjima u odnosu na sve ostale koncepte u IT svetu, mislim da će sledeća godina u mnogome promeniti čak i naše uspavano okruženje.